Wat is een lanparty?

Een Lanparty is een bijeenkomst van mensen die graag computergames spelen. Een Extreme lanparty is voor alle leeftijden. Centraal bij een lanparty staat het netwerk, dat de computers met elkaar verbindt. Iedere bezoeker van de lanparty neemt lekker zijn eigen computer en monitor mee. Aangezien wij niet zo veel computers hebben ;). Extreme Lanparties duren vaak 48 uur lang. Vaak is dit in het weekend, maar soms ook midden in de week maar dan wel in de vakantie.

 

LAN staat voor Local Area Network , dwz: een lokaal netwerk. Je kunt hiermee bijvoorbeed games spelen, chatten en bestanden uitwisselen zoals patches, MOD's en maps. In tegenstelling tot het gamen op internet heb je op onze lanparty's geen last van lag (haperen en vertraging bij games door een slechte verbinding). Dit dankzij ons supersnelle GigaBit netwerk.

 

Medium

Snelheid verbinding t.o.v. Gigabit LAN

 Modem 56K

 18.000x trager

 ISDN

 15.000x trager

 2x ISDN

 7.500x trager

 ADSL/kabel 4Mbit

 250x trager

 ADSL/kabel 20Mbit

 50x trager

 

Maar dat is natuurlijk niet alles. Een lanparty is ook ontzettend gezellig. Je kunt nu eens de mensen zien waarmee je regelmatig chat of waartegen je speelt. En iedereen deelt dezelfde hobby: computers en games.

 

Mocht je een spel niet aan de praat krijgen, of lukt het je niet om 'op het netwerk' te komen, dan is er altijd wel iemand te vinden die je hierbij wil helpen. Iedereen heeft het ooit moeten leren. Op een lanparty maak je ook zeker nieuwe vrienden. Ook als je andere vragen hebt over PC's kun je hier terecht bij mensen die er veel vanaf weten.

 

Een weekend lang, zeg je?
Ja, waarom niet? Zolang je maar lol hebt toch? Verder neem je gewoon je slaapzak en matje mee, en je kunt prima slapen. Slaap je liever op je eigen matras? Dan neem je die gewoon mee! Maar waarschijnlijk zul je zo min mogelijk van het feestje willen missen. Het is ook wel handig dat het wat langer duurt, want als je toch je computer gaat verslepen, kan je beter maar direct een tijdje blijven.

 

En hoe groot zijn die lanparties nou?
Dat verschilt ontzettend. Je hebt kleine lokale verenigingen die regelmatig bijeenkomsten organiseren voor zo'n 20-50 man, maar ook enorme LAN-evenementen met honderden bezoekers, soms meer dan 2000! Daarnaast heb je nog heel veel middelgrote lanparties, van 50-150 man. Je kunt dus alle kanten op.

 

Welke games worden er dan gespeeld?
Eigenlijk van alles. De First Persoon Shooters (Schiet-spelletjes) worden veel gespeeld. Voorbeelden hiervan zijn Battlefield 2, Counter-Strike, UT2004, Call Of Duty en Medal of Honor. Verder worden er regelmatig strategie games gespeeld (bijv C&C Generals Zero Hour en Rome Total War), en uiteraard ook andere spellen. Een ding is zeker: je zult je zeker vermaken!

 

Maar is het niet gevaarlijk om je computer te vervoeren?
Als je voorzichtig bent zeker niet. Vele honderden mensen bezoeken regelmatig lanparties, en er gaat vrijwel nooit wat stuk. Zolang je niks laat vallen zal er ook niet snel iets kapot gaan.

 

Ik wil naar een lanparty!
Mooi! Registreer je dan op ons inschrijfsysteem en geef je op voor de volgende lanparty. Je zult zien dat het super gezellig en zeker weten de moeite waard is!

 

Ik twijfel nog...
Je moet zeker komen! Gamen op een van onze lanparty's is altijd leuker dan in je eentje!

 

©2010 Extreme Hardware