Het ontstaan van Extreme Lan en de organisatie

 

1 September 2004, de eerste dag dat Extreme Lan in de gedachten kwam bij ons.. De domeinnaam werd 8 september geregistreerd bij 2eurohost.nl. Na deze stap was het slechts een kwestie van tijd voordat er crewmembers werden gezocht en gevonden. Puzano, Majestic en Sparkly versterkten team. Tot nu toe een crew van 4 man. In de aanloop naar de eerste lanparty werd de website verbeterd en werd er een CRM-applicatie gemaakt voor het beheren van de deelnemersgegevens.

 

De Lanparty's vanaf het begin


EXL1

18 t/m 20 februari 2005: De eerste lanparty werd gehouden in Het Diekhuus te Middelharnis. Er was 1 Gamezaal en 1 slaapzaal. Met 28 personen waren we best tevreden voor een eerste lanparty. Na de lanparty word de crew uitgebreid met 4 personen (GeeBee, M.O.D., Helucky en Tassotti) en word de organisatie flink omgeploegd. Iedereen krijg zijn eigen taken en deze taken worden vastgelegt in de 'statuten'. De tweede lanparty was organisatorisch flink verbeterd. Sparkly hield het voorgezien en zijn taken werden overgenomen door de overige crewmembers.


EXL2

17 t/m 19 juni 2005: Na de 2de lanparty was de website aan de beurt. CSS werd ingevoerd en ook het logo en het forum werden flink onderhanden genomen.

Een nieuw logo werd ontworpen door Geebee:

 

Tussen Extreme Lan 2 en 3 in stappen Majectic en Puzano uit de crew die nu uit 5 personen bestaat.


EXL3

21 t/m 23 oktober 2005: Ondertussen worden sponsoren aangetrokken en met 9 sponsors hebben we de meeste sponsoren ooit!. (PLUS Slingerland Middelharnis, Silverstar Computer Service, Bawls Guarana, Chinees Restaurant Rose Garden, Stichting Jeugdwerk Middelharnis, , Centralpoint.nl, KCM, Thermaltake, Big Snack Kruik.)

 

Het aantal deelnemers van Extreme Lan 3 overtreft met 40 deelnemers alle eerdere lanparties en mag zeker een succes genoemd worden. Dankzij Big Snack Kruik viel er aardig wat te snacken en ook de shoarma en pizza smaakte weer best tijdens de lan.

 

Voor het eerst hadden we prijzen voor de compo winnaars. Van Silverstar Computer Service ontvingen wij een BenQ 15" TFT scherm, een Logitec MX3100 cordlessdesktop set en een Logitec Quikcam, de 2 Belkin Gigabit Netwerkkaarten mochten we weggeven van Central Point Europe, van KCM ontvingen wij een T-shirt met opdruk voor de winnaar van COD UO en van Thermaltake 2 cpu koelers en een 8cm heatsink cooler.

 

De lanparty was er voor het eerst een relaxruimte, een ruimte waarin groepen tafels en stoelen staan met een paar bankstellen, bordspellen, een airhockey tafel, dartborden, etc. Veel mensen maakten er gebruik van vooral voor de maaltijden was het erg handig.


EXL4

17 t/m 19 februari: Deze lanparty is met 48 deelnemers de grootste tot nu toe geworden. De compo's waren deze keer erg spannend, het ging met C&C Generals Zero Hour nek aan nek tussen Nimrod en Snipershadow en ook met UT2004 was het enorm spannend met Bombingrun, het duurde ruim een uur voordat het winnende team bekend was.


EXL5

17 t/m 19 februari: Met 28 deelnemers niet de grootste lan tot nu toe, maar zeker wel 1 van de gezelligste, met een BBQ erbij en heerlijk zonnig weer was het prettig vertoeven op de LAN. Casetrhowing was geslaagd en de aggressie was er weer even uit bij de deelnemers.


EXL6

03 t/m 05 februari: Voor het eerst zijn we terecht gekomen bij Den Meulebaarg te Zegge, in deze groepaccomodatie vonden we onszelf flink thuis dankzij de keuken, open haard en het belgische karakter van het pand. Ook was er meer dan voldoende parkeerruimte en dus is deze lokatie bestempeld als top-lokatie!

 

Ook vond er voor het eerst ook een pokertournooi plaats welke werd gewonnen door Blade met op de 2de plaats Helucky en de 3de plaats Snipershadow.


EXL7

23 t/m 25 februari: Onze eerste ervaring met de Meulebaarg was zo goed, dat we hebben besloten daar meer lanparty's te organiseren. Er werd op deze lanparty meer gedacht aan de maaltijden dan voorheen en daardoor voorzag Extreme Lan beter in de behoeftes van de deelnemers. Er werd wederom een pokertournooi georganiseerd en deze werd gewonnen door Tassotti. (overigens speelde hij de avond ervoor ook al ieder blut)

 

Op zaterdag avond is er heerlijk gegeten in Wokrestaurant "Wok of Art" te nispen.

   

EXL8

19 tot 21 oktober : Voor de eerste keer dit jaar toch weer een LAN-party in het Diekhuus, mede door de aantrekkelijkere prijs dan de Meuleberg, is de keus deze keer toch op het Diekhuus gevallen. Met een super gezellige kleine groep was het buitengewoon genieten tijdens het spelen van multiplayer spellen en het pokeren in de late uren. Tijdens deze LAN werd duidelijk dat een LAN eigelijk maar om twee dingen draait, games en fun!

 

Op zaterdag avond is er heerlijk gegeten in Wokrestaurant "Wok of Art" te nispen.

©2010 Extreme Hardware